Skip to content
Vamdrup Bymidte
Vamdrup og Kolding Kommune bliver en del af et nyt forsøgsprojekt om frie bymidter

Som Plan- og Landdistriktsstyrelsen, står bag. Det var en stor og glædelig nyhed der fredag eftermiddag landede hos Koldings borgmester Knud Erik Langhoff:
Fra forsøgsordningen får Kolding Kommune i alt 7,14 mio. kr. og bidrager selv med 5,31 mio. kr., så der i alt bliver 12,45 mio. kr. til at styrke prioriterede indsatser i Vamdrup, oplyses i en pressemeddelelse fra Kolding Kommune.

Kolding Kommunes vision med den ansøgning, som Kolding Kommune har indsendt i samarbejde med byens interessenter, er at opgradere og forskønne Vamdrup bymidte, skabe forbindelse mellem Vores Hus og bymidten, skabe aktiviteter i Vores Hus og i byrummet, transformere tomme erhvervslejemål til nye funktioner, samt styrke handelslivet.

Borgmester Knud Erik Langhoff (C), fortæller. Det vil helt utvivlsomt få en stor betydning for Vamdrup, at vi i tæt samarbejde med byens borgere og erhvervsliv, nu kan sætte et stort udviklingsarbejde i gang, hvor vi både kan skabe mere liv og forskønne bymidten.

Kulturudvalg formand Ole Martensen er også begejstret:
Ole Martensen fastslår - Vores Hus bliver omdrejningspunktet i det nye projekt. Det engagement, energi og opbakning, der ligger bag etableringen af Vores Hus, vil for den videre proces blive et godt grundlag.

Borgere og erhvervsliv skal inddrages i arbejdet.

Nu hvor ansøgning fra Kolding kommune er imødekommet, kan projektpartnerne med et startskud fra 2024 igangsætte en femårig proces, og første skridt bliver at inddrage byens borgere og erhvervsliv i det videre arbejde.

Efter planen står Vores Hus færdigbygget og klar til indvielse omkring årsskiftet, indeholder biograf, bibliotek multisal, foyer og mødelokaler og de to primære aktører i huset er Vamdrup Kino samt Vamdrup Bibliotek.

Skriver koldingnyheder.dk

Vamdrup-Bymidte-1080x1080
Vamdrup-Bymidte-web