Skip to content
Maleriet er en hyldest til Vamdrup
Maleriet er en hyldest til Vamdrup, lyder det fra Vamdrup Byforum.

Det er en rumænsk kunstner, der udfører det store gavlmaleriet i Vamdrup.

På brandstationen i Vamdrup, skrider det store arbejde frem, og maleriet udføres af den rumænske kunstner Bogdan Scutaru. Som international kunstner spænder Bogan Scutaru vidt mellem grafittikunstner traditionel maler, og tatovør.

Bogdan Scutaru maler rundt omkring i hele verden og flere store gavlmalerier er blevet til rundt omkring i Danmark. Kolossal i Aarhus, som er et professionelt rådgivende firma inden for kunst og street art, har han et samarbejdet med.  Det er igennem dem, at Vamdrup Byforum, Kolding Kommune og Trekantbrand er kommet frem til valget af kunstneren.

Filosofisk blik på tilblivelsen af Vamdrup

Søren Pedersen fra Vamdrup Byforum har givet et svar på, hvad det er for et maleri der venter byens borger.

Vamdrup Byforum har givet Bogan stikord og billeder, og ud fra dette har han  sammensat motivet, som han synes det skulle sammensættes, og det færdige maleri bliver en hyldest til Vamdrup. Motivet bliver ikke et vartegn fra Vamdrup eller opslagsværk over kendte bygninger, men mere som et filosofisk blik på tilblivelsen af Vamdrup.

Hvis vejret er med Bogdan, bliver maleriet til over en arbejdsperiode på omkring 14 dage og mandag den 25. september gik arbejdet i gang og Vamdrup Byforum håber, at vejret holder.

Der  vil være en ”offentliggørelse” af kunstværket, når maleriet er færdig, hvor der også vil blive fortalt lidt om gadekunst og motivet på væggen, og serveret sodavand og kage.

Til projektet er der afsat 200.000 kroner.

Skriver koldingnyheder.dk

vaegmaleri-01-1080x1080
vaegmaleri-01-web