Børn som går på Vamdrup Skole Øst kommer for sent, hvis de skal til skole via Sydtrafiks buslinje 538. Undervisningen starter klokken 08:00, men ifølge køreplanen er bussen først fremme ved skolen klokken 08:01. Det betyder altså, at der hver dag er børn, der kommer for sent.

– Jeg synes, at det er underligt og træls, fortæller Bethina Stærmose. Hun er mor til Nikoline, som går i 2. klasse på Vamdrup Skole.

På Vamdrup Skole kender skoleleder Per Rudbæk selvfølgelig godt til problemet. Han erkender, at situationen ikke er optimal.

– Vi havde da gerne set, at bussen var her 5-10 minutter før, så alle fik en god start på skoledagen. Hvert år indberetter vi vores mødetider til Sydtrafik via Kolding Kommune, men umiddelbart er vi nok nødt til at leve med det, siger Per Rudbæk.

Sydtrafik: Vi kigger på det

Men det behøver man faktisk ikke. Meget tyder nemlig på, at der er sket en fejl i processen.

– Hvis undervisningen starter klokken 8, så er det ikke noget, som vi har fået vide. Normalt får vi ringetiderne fra Kolding Kommune. Hvis kommunen beder om, at det bliver rettet i tiderne, så gør vi det, fortæller presseansvarlig Jesper Lunau til Vamdrup Ugeblad.

Med andre ord så er Sydtrafik klar til at ændre tiderne for rute 538.

Den melding bliver modtaget med begejstring hos både Bethina Stærmose og Per Rudbæk.

– Fantastisk, lyder det fra Bethina Stærmose. Den samme melding kommer fra Skolelederens kontor:

– Jeg ved ikke, hvordan den fejl er opstået. Men Sydtrafik kan regne med en henvendelse med det samme, siger Per Rudbæk.

Læs mere i Vamdrup Ugeblad.