Vamdrup: Med en donation på 38.984 kroner fra Sydbank Fonden kan Østbyens Børnehus kalde sig glade ejere af en ladcykel og en redegynge. En donation, der glæder både børn og pædagoger, da den skaber nye muligheder for institutionen.

Sydbank Kolding har haft den glæde af at overrække en stor donation til Østbyens Børnehus. Den blev modtaget med smil af både medarbejdere, bestyrelsen og folk i nærområdet.

– Vi er meget beærede over Sydbank Fondens flotte donation. Det giver nye muligheder for både vuggestue- og børnehavebørnene, siger Jane Gade Andersen, der er formand for bestyrelsen i Østbyens Børnehus i Vamdrup.

Frisk luft gavner alle
Østbyens Børnehus er en selvejende institution, der for nyligt er blevet udvidet og nu har en kapacitet på op til 75 børn. Da børnehuset er baseret på en aktiv hverdag ude og inde, skal donationen fra Sydbank bidrage til at udvide børnehusets udendørsaktiviteter både i og uden for institutionens faste omgivelser.

– Med Sydbank Fondens donation bliver det muligt for os at tage de små børn med på udflugter i nærmiljøet og blandt andet besøge udegruppen eller plejehjemmet. Vi kan dermed tage dem med lidt længere væk end hidtil. På samme tid bidrager donationen også til en ny redegynge, der skal styrke de mindste børns motorik, imens de tumler rundt på gyngen, fortæller Jane Gade Andersen.

Oplevelser i højsædet
I Østbyens Børnehus er der fokus på at skabe et trygt miljø for børnene, hvor de gennem leg og aktiviteter og i samspil med andre får mulighed for udvikle sig. Sydbank Fonden støtter med glæde de nye aktiviteter, der netop bekræfter børnehavens fokus.

– Donationen er med til at skabe masser af gode oplevelser for børnene, og de bliver stimuleret. Det er vigtigt for den motoriske såvel som den menneskelige udvikling, og det er noget, vi i Sydbank kun kan bakke op om, fortæller Karin Søberg, der er privatrådgiver i Sydbank Kolding og afslutter:

– Vi går meget op i vores lokalområdet. Og da børnehuset er et samlingspunkt og på samme tid fundamentet for vores næste generation, ønsker vi selvfølgelig at skabe de bedste rammer for børnene.