Der kom mange gode ideer på bordet til tirsdagens borgermøde.

Det hele startede med et opråb i et læserbrev, som en mor til to i Vamdrup havde skrevet. Her efterlyste hun bedre og mere relevante aktivitetstilbud til byens unge og opfordrede til, at Ungdomsskolen i Kolding Kommune og andre aktører skulle gå i dialog med Vamdrups unge borgere for at finde ind til kernen af, hvad de unge efterlyser og godt kunne tænke sig at bruge deres tid på. Bolden blev grebet og tirsdag den 23. april stimlede folk så sammen i forsamlingssalen på Vamdrup Skole afdeling vest for at sætte gang i dialogen til borgermødet ”Speak Up”.

Fremmødet var mere end flot. Cirka 75 debatlystne dukkede op til arrangementet – og det var en mangfoldig flok af unge, deres forældre, andre voksne, politikere og embedsmænd. Faktisk kom der så mange, at det var nødvendigt at finde ekstra stole og borde frem, så alle kunne få en plads i workshoppen.

Mikkel Holst Villadsen, der er ungdomsskoleleder i Kolding Kommune udtaler efter borgermødet:

-Jeg blev simpelthen så stolt og glad over at se, at så mange gerne vil de unge i Vamdrup. Det med at ville skabe et inspirerende ungeliv er ikke noget, ungdomsskolen står alene med.

Ole Alsted, som er formand for lokaldemokratiudvalget, roser også det store fremmøde.

-Der skal lyde stor ros, især til de mange unge, for at møde op. Det giver os muligheden for at finde ud af præcist, hvilke løsninger, der passer til lige netop Vamdrups ungdom.

Du kan læse mere om borgermødet i næste uges udgave af Vamdrup Ugeblad.