Efterårets sangaftener ledes igen af Svend Damgaard fra Lunderskov, og ved klaveret sidder Jørgen Juhl fra Kolding.

Pressemeddelelse
Lunderskov Sangforening tager hul på efterårssæsonens sangaftener onsdag den 10. oktober kl. 19 på Lunderskov Bibliotek.

Som sædvanlig byder foreningen velkommen til sangglade mennesker i alle aldre, der har lyst til slappe lidt af og opleve glæden ved at synge sammen med andre. Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage, – som bekendt ”synger hver fugl med sit næb”.
Der er altså ikke tale om et sangkor, da der ikke undervises i sang eller synges flerstem-
migt. Til gengæld skal der igen gøres forsøg på at få loftet over den tidligere byrådssal til at lette…

Sangene vælges hovedsageligt fra Højskolesangbogen, som biblioteket venligt stiller til rådighed for deltagerne. Det drejer sig både om kendte og mindre kendte sange. Det er blot arrangørernes hensigt at være med til at formidle og holde den store danske sangskat levende – og gerne i en hyggelig stemning, hvor der naturligvis i pausen er tid til at drikke den medbragte kaffe og få en snak med sidemanden.

Det er dejligt at kunne konstatere, at arrangementer med fællessang griber om sig. Det gælder på efterskoler og højskoler, ligesom mange foreninger med succes forsøger sig med sangaftener. Der er ingen tvivl om, at forskere og musikpædagoger er enige om, at sang er godt for både krop og sjæl. De betragter det at synge som en fysisk handling – ligesom når man dyrker sport. I begge tilfælde, når man trækker vejret dybt ned i maven, bliver der frigivet en masse velværehormoner, de såkaldte endofiner. Når man synger, er man også meget fokuseret, man tænker kun på sang, og de bekymringer, man ellers måtte have, bliver sat på pause.