Prøv kræfter med skattejagten, der både er ude og inde. Husk din telefon og QR scanner app. Foto: Nick Schaadt

Ved du ikke, hvad du skal lave i den lange sommerferie? Bare rolig, Museet på Sønderskov kan hjælpe dig. I sommerferien er der nemlig masser af ting at lave på den gamle herregård. Fra d. 30.juni til d. 13. august kan du prøve kræfter med gamle lege eller tage mobilen frem og prøve skattejagten.

Find mobilen frem
Sommerferien er lige om hjørnet, og det er tid til at få masser af oplevelser sammen. På Museet på Sønderskov få en hyggelig dag til at gå i de skønne omgivelser. Og ved du ikke, hvad du skal se på museet, så kan du prøve museets QR skattejagt, der bringer dig hele vejen rundt om museet.
”Vi har lavet en skattejagt i år, hvor gæsterne skal have mobiltelefonen op af lommen. Normalt tænker folk måske, at mobiltelefoner ikke hører til på et museum, men faktisk ligger der rigtig mange muligheder for at formidle historien gemt i telefonerne og den digitale verden. Skattejagten bruger simple QR koder, som de nysgerrige gæster skal scanne med deres telefoner for at få et spørgsmål og en ledetråd. Svarerne skriver de på et svarark, som udleveres i Museumsbutikken. Har man svaret rigtigt på alle spørgsmål, kan man læse den hemmelige sætning, og selvfølgelig deltage i konkurrencen om en gave fra butikken, ” forklarer museumsinspektør Nick Schaadt.

De gamle lege
Hvis vejret er godt, er der også mulighed for at lege gamle lege. På museet kan man låne udstyr til de gamle lege gratis, når entré er betalt.
”I år har fundet de gamle lege frem. Nogle af dem stammer helt tilbage fra middelalderen, og tit var legene en del af den fysiske træning for de unge kommende riddere. Der skulle styrke, smidighed og præcision til for at blive den bedste. Patøk er et af de spil, man kan låne. Her gælder det om at hugge en stav dybt ned i jorden, så man skal være stærk for at vinde. Man kan også gå en tur til Island, og se hvem der kan strække sig længst. Der er selvfølgelig også noget til dem som ikke har planer om at blive ridder. Er man mere til en afslappende dag i solen, kan man tage sig et spil Kroket og nyde haven, som de fine folk gjorde det i 1800-tallet,” fortæller Nick Schaadt.

I køkkenhaven kan man desuden prøve sine evner som Juniorarkæolog på detektorbanen (det koster 40,- at leje en detektor), og vil man ligne en adelsmand eller -kvinde fra renæssancen, kan man klæde sig ud i Børnerummet.

Museet har åbent tirsdag til søndag kl. 11-16.