Der sker ting og sager på bostedet Horskær på Pottehusvej. Og det er nye tider for både de 28 beboere og personalet på bostedet for voksne med psykiatriske lidelser.
Det hele startede for flere år siden, hvor leder Birte Risbøl Pedersen fik en ide.
Meget kort fortalt handler det om, at give stedets beboere ansvar og noget at stå op til – at give beboerne et normalt liv med indhold og selvværd. I “baghaven” er Horskær ved at opføre en hal på 678 kvadratmeter. Her skal de 28 beboere så gå på arbejde.
– Vi vil lave en dagligdag hvor arbejde og fritid er tydeligt adskilt. Folk kan mere end de tror, og det gælder også hvis man har en eller anden psykiatrisk diagnose. Har man det, bliver man ofte sat i bås. På Horskær handler det ikke om diagnoser men om mennesket. Det skal være stedet, hvor du kan gøre drømme til virkelighed, fortæller Birte Risbøl Pedersen, som suppleres af Else Marie Hansen. Else Marie har arbejdet på Horskær i 14 år, men tilbage i januar startede hun i et nyoprettet stilling som kulturkoordinator.
– Vi vil også gerne være en større og naturlig del af Vamdrup. Måske kunne vi lave en cafe, så vamdrupperne kan komme herud og nyde en kop kaffe. Vi vil også gerne lave nogle foredrag … måske holde nogen selv, så Vamdrup kan lære os bedre at kende, lyder det fra Else Marie Hansen.
På Horskær regner man med, at den flere millioner dyre tilbygning står helt klar ved juletid.