Jysk Fynske Medier står i forvejen bag udgivelsen af 13 dagblade og over 50 ugeaviser. Fra årsskiftet vil koncernen også stå bag udgivelsen af en helt ny ugeavis i Vamdrup. Arkivfoto: Michael Bager

Artikel af Laust Tuxen Hedegaard ltu@jv.dk

Borgerne i Vamdrup kommer ikke til at undvære en lokal ugeavis.

Jysk Fynske Medier oplyser nu, at man vil udgive en helt ny ugeavis i Vamdrup. Første avis kommer på gaden allerede lige efter nytår med omdeling 7. og 8. januar, lyder det fra mediekoncernen.

Meddelelsen kommer kort efter, at den lokale handelsstandsforening meldte ud, at man på grund af længere tids udfordringer med at få økonomien til at hænge sammen, lukker Vamdrup Ugeblad ved årsskiftet efter 95 års udgivelse.

Jysk Fynske Medier står i forvejen bag over 50 ugeaviser og 13 dagblade – heriblandt JydskeVestkysten og Ugeavisen Kolding.

Om baggrunden for at udgive en ny ugeavis i Vamdrup, siger kommerciel direktør i Jysk Fynske Medier, Jens Bundgaard Poulsen:

– Vi har haft en god og konstruktiv dialog med kunderne i området og modtaget tilsagn om opbakning og annoncering. Vurderingen er at vi sammen kan skabe et godt produkt samtidig med at Jysk Fynske Medier kan tilbyde en bredere pallette med radio og online.

Masser at skrive om

Ansvarshavende chefredaktør hos Jysk Fynske Medier, Peter Orry, peger på, at Jysk Fynske Medier er sat i verden for at bedrive lokal journalistik:

– Når vi skal sige det lidt fint, kalder vi det at støtte demokrati og sammenhængskraft. Det gælder også i Vamdrup, som er et levende lokalsamfund med masser at skrive om for den nye ugeavis. Der er et godt handelsliv, masser af foreninger og mange spændende mennesker. Derfor er det helt naturligt for os at starte den nye ugeavis for at komme endnu tættere på Vamdrup.

Den nye avis vil få navnet Ugeavisen Vamdrup.

Jysk Fynske Medier har indgået en aftale med Mediehuset Billund om at producere avisen, mens koncernens fællesredaktion i Kolding tager sig af det redaktionelle indhold.