En af de store gener og samfundsmæssige belastninger i dagens Danmark er slidgigt. Hver anden over 40 år og alle over 60 år rammes af slidgigt i en eller anden form. Men nu er der gode nyheder til alle dem, der lider af slidgigt i knæ og hofte. Via GLA:D – Godt liv med Artose i Danmark, kan den gruppe nu se frem til et liv med færre smerter.

GLA:D blev startet som et forsøgsprojekt i Nordjylland i 2013, og siden kom resten af landet så med.

– Træningsmæssigt er der egentlig ikke så meget nyt i det. Men træningen er blevet sat i system, og via databasen på omkring 23.000 gigtpatienter, kan vi som fysioterapeuter gribe tingene bedre an og tilrette et forløb til den enkelte. Resultaterne er rigtig gode, og det hele er veldokumenteret, forklarer fysioterapeut Christian Bonde fra Vamdrup Fysioterapi på Banegårdspladsen.
Sammen med sin kollega Jens Poulsen blev Christian Bonde certificerede GLA:D terapeuter tilbage i marts måned.

– Vi måler resultaterne ud fra flere parametre; funktionsniveau, smerte og medicinforbrug. Langt de fleste oplever en klar smertereduktion og øget funktionsniveau. Det giver en bedre livskvalitet. Og færre smerter betyder også, at patienternes medicinforbrug ofte bliver sat kraftigt med. Mange kan udskyde eller helt droppe en operation, siger Jens Poulsen.

Du kan læse mere om GLA:D på www.vamdrupfysioterapi.dk