Seniorer i Lunderskov, Christiansfeld, Vamdrup og Sydvestkvarteret i Kolding får i 2017 retten til at bestemme, hvad Kolding Kommunes penge skal bruges til. Seniorudvalget har hvert år fra 2016 til og med 2019 afsat 250.000 kr. af midler fra Værdighedspuljen til at fremme aktivt medborgerskab og styrke meningsfulde fællesskaber for seniorer. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelse.

Det er borgerne, der selv kommer med ideerne, og beslutter hvilke idéer, der er bedst, og som skal føres ud i livet.

Seniorudvalget har fået idéen til Senior Bestemmer fra et lignende projekt i Kolding Kommune, der kaldes Brændkjær Bestemmer. Begge projekter har sin oprindelse i  metoden Borgerstyret budgettering, der er en verdensomspændende metode til aktivering af nærdemokrati og medborgerskab i et afgrænset lokalområde.

– Senior Bestemmer blev skudt godt i gang sidste efterår, og de lokale grupper har udført et stort stykke arbejde, der har givet glæde til mange seniorer i lokalområderne. Vi håber, at områderne igen i år kommer frem med nogle gode idéer, og vi er glade for, at vi i år også får Lunderskov med, siger Dansk Folkeparties Søren Rasmussen