Christian Bonde, Østerskov smedie.

Pressemeddelelse

”Det er så godt, som var det lavet i Æ Feld!”. Det skudsmål fik produkter, der var af virkelig god kvalitet i gamle dage.

Christiansfeld var kendt som stedet for kvalitetshåndværk! Der var adskillige håndværk repræsenteret fra starten i 1773. Blandt andre kan nævnes: snedkermesteren, bødkeren, drejeren, skomageren, garveren, handskemageren, sadelmageren og skrædderen.

Byen var ikke stor, men indbyggerne var meget produktive. De arbejdede fra morgen til aften for andet og mere end det daglige brød. Hver eneste opgave var en tjeneste – en tjeneste for gud! Derfor var det kun det ypperste, som duede.

Christiansfelderne kunne deres kram. De arbejdede med omhu og med sans for materialer og detaljer. Hele byen er i dag et vidnesbyrd om deres høje standarder.

Håndværkets Dag hædrer hvert år det gode håndværk og nutidens dygtige håndværkere. I 2018 sætter vi spot på møbelsnedkeren! Med en udstilling med bænke og stole tager vi på en rejse i udviklingen af danske møbler i det 20. og 21. århundrede. Det er også historien om, hvorledes kravet til den høje kvalitet blev kombineret med en ny tids muligheder for masseproduktion.

Traditionen tro har vi også forskellige håndværkere. De arbejder med hvert deres speciale. På dagen vil de demonstrere deres kunnen både inden for i Søstrehuset og uden for i gården og i bagbygningen ”Duetten”.

Af håndværkere i år kan blandt andre nævnes: møbelsnedkere, bygningsrestauratør, trædrejer, keramiker, smed, møbelrestauratør, møbeldesigner, væver, møbelpolstrer, instrumentmager og slagter. De er alle erfarne håndværkere, der med deres kunnen tilfører vores moderne samfund kvaliteter. Ligesom med de gamle håndværksteknikker bliver arbejdet også i dag udført med omhu og sans for materialer.

Der er forskellige aktiviteter, der alle er gratis.

Vi glæder os til at se dig! Vel mødt!