Søndag 19. november bliver der rig lejlighed til et besøg i modeltogenes forunderlige verden, når Modulsammenslutningen for tredje gang inviterer til en kørende udstilling i Gesten Fritidscenter.

– De første to år med udstilling i Gesten har været helt fantastiske, så det skal selvfølgelig gentages, lyder det fra Modulsammenslutningen med klublokaler i Vejen, Leif Christensen.

Igen i år vil modeltog i størrelsen H0 – H nul – have overtaget, men der bliver også lejlighed til at se de helt små tog i størrelse N, der er i størrelsesforholdet 1:160, ligesom der bliver moduler med biler i modeltogsstørrelse.

Masser af kørsel

Ved at bygge anlæg i moduler er det muligt at transportere anlæggene og samle dem i Gesten. Ved udstillingen har Modulsammenslutningens medlemmer delt modulerne i to, hvor den ene del gælder det amerikanske, mens den anden del kører primært dansk.

– Vi har også inviteret Sønderjysk Modul Køre Selskab fra Sønderborg og Sydvestjysk Modeljernbaneklub til at komme, og de laver en fælles bane. Yderligere kommer der en del moduler fra N Modul Vest, så samlet bliver der vidt forskellige anlæg at se på og beundre, og der vil blive masser af kørsel, lover Leif Christensen.

Udstillingen i Gesten vil være åben søndag i tidsrummet 10-15, hvor der vil være lejlighed til at gå på opdagelse blandt modulerne og få en snak med de »togfolk«, der er klar til en sludder om tog i al almindelighed, men modeltog i særdeleshed.

– Vi oplever i øjeblikket en voksende interesse for at deltage i modeltogsklubber, og folk skal være velkommen til at tage en snak med os om klubbens aktiviteter, siger Leif Christensen, der samtidig gør det klart, at Modulsammenslutningen i øjeblikket jagter mere plads.