Fra torsdag den 10. august til og med lørdag den 12. august vil fodboldbanerne omkring Jels Motel & Sportscenter summe af liv og glade dage. Jels IF’s fodboldafdeling arrangerer nemlig Jels Cup for 27. gang, hvor ikke mindre end 100 hold har meldt deres ankomst til 3 dage med fodbold på programmet.

Holdene kommer primært fra nærområdet, men også hold fra Bov, Tønder, Fredericia og Ribe har meldt sig til stævnet i år. Stævnet starter torsdag den 12. august med både 5, 8 og 11 mands fodbold. Fredag byder på 5 og 8 mands fodbold og lørdag spilles der 3, 5 og 8 mands fodbold.

– Det er dejligt at vi har været i stand til at fastholde og udbyde den samme kvalitet, som vi altid har været kendt for. Det ses også i og med de samme hold altid vender tilbage og bruger dette stævne som en optakt til efteråret, og til at komme i gang efter en lang sommerferie. Og så samtidig at vi hvert år er i stand til at tiltrække nye hold og klubber, som har hørt om os fra andre deltagere. Det bekræfter os i at det er det rigtige vi laver, udtaler Ole Schmidt, formand for Jels IF’s fodboldafdeling.

Han hæfter sig også ved at uden den store hjælp fra frivillige dommere, til at dømme de omkring 180 kampe og hjælpen i og omkring teltet, lige fra forplejning til de administrative stævnefunktioner, ville det ikke kunne lykkedes at stable dette store arrangement på benene. Der bliver i de tre dage og i optakten dertil brugt omkring 50 personer, for at det hele kan fungere så professionelt som muligt.

Hvilket fag er bedst?

Lørdag eftermiddag skal den lokale dyst, kaldet ”Fagenes kamp” afgøres. Sidste år vandt ”Handel og kontor” spillerne over de tre andre fag; ”Lærere og studerende”, ”It og teknik” og ”Håndværkerne”. De fire hold spiller 3 kampe og efter hver kamp skal hvert hold sparke 10 straffespark. På holdende spiller både kvinder og mænd, ligesom der både vil være deltagere med og uden fodboldbaggrund, hvilket giver en meget god underholdningsværdi. Kampene starter kl. 14.00.

Fodboldafdelingen vil gerne på forhånd takke de lokale sponsorer, som gør det muligt at afholde stævnet. SuperBrugsen i Jels, som sikrer et godt og højt niveau i ”forplejningszonen”. Jels Motel & Sportscenter og PN Maskiner, som venligst stiller faciliteter, materiel og andet udstyr til rådighed.