Store snemængder og blæst giver alvorlig snefygning til store dele af området.

Politiet fraråder fortsat om unødig udkørsel i store dele af området, grundet snefygninger og isglatte veje, snevejret fortsætter, og især den sydlige del af landet skal forberede sig på endnu en dag med barske forhold. Sådan lyder det fra Vejdirektoratet, der torsdag advarer om voldsomme forhold på de danske veje.

– Der er både glat, hvidt og blæsende rundtom i hele landet, vi har glatte og isglatte veje i store dele af området, og man skal være opmærksom på, at det fyger meget med sne på vejene. Det betyder, at der er mange veje, hvor der kun er ét spor farbart. Vores vintertjeneste er i fuld gang med at rydde og salte, lyder det fra Vejdirektoratets vagthavende torsdag formiddag

Varslingskriteriet for snefygning er, væsentlige mængder løs sne til stede og middelvindhastigheden overskrider 10 m/s. Snebyger driver fortsat fra Østersøen og ind over den sydlige del af landet, og mange steder ligger der en del sne i forvejen, dog med store lokale udsving. Samtidigt blæser det generelt 8 til 15 m/s fra øst og nordøst i området. Derfor vil der være snefygning mange steder i området, Varslet gælder frem til sent i aften, men vinden vil ikke være helt konstant i styrke døgnet igennem.

I forbindelse med snebygerne i dag kan der stedvis komme 5 og 10 cm sne i den sydlige del af landet, men det vil være langt fra alle steder at man komme op på de mængder. I aften og i nat breder et nyt område med sne og snebyger sig op over den sydøstlige del af landet, men vinden vil efterhånden aftage.

På Vejdirektoratets hjemmeside kan man desuden læse, at bæltekøretøjer er ved at blive gjort klar til assistance for ambulancekørsel.