Teglgården Strand. Arkivfoto.

Pressemeddelelse

Kolding Kommune fraråder badning ved fire strande, efter at der i badevandet er fundet forhøjede værdier af colibakterier fra spildevand.
De pågældende strande, hvor der nu er sat skilte op, som fraråder badning, er:

Bjert Strand ved Sdr. Bjert
Binderup Strand og Fristrand ved Binderup
Teglgården og Mindegården Strand ved Hejlsminde
Trappendal Strand ved Hejls

– Vi har netop modtaget resultaterne af de badevandsanalyser, som vi rutinemæssigt fik foretaget i tirsdags. Ved fire af vores badestrande er der konstateret forhøjede værdier af bakterien e-coli, som typisk stammer fra spildevand. Efter aftale med embedslægen fraråder vi derfor badning ved de pågældende strande, siger miljømedarbejder Karina Pihl Buch fra Kolding Kommune.

– Ved Binderup Strand er der egentlig ikke målt forhøjede værdier. Det er der til gengæld ved Fristrand, og da de to strande ligger lige ved siden af hinanden, fraråder vi også ud fra et forsigtigheds princip folk at gå i vandet ved Binderup Strand.

Koncentrationerne af colibakterier ved de fire strande ligger væsentligt over de fastsatte grænseværdier. Hvor bakterierne stammer fra er uvist. Men e-coli kommer typisk fra udslip af spildevand. I samarbejde med bl.a. Blue Kolding går kommunen nu i gang med at finde kilden til forureningen.

– De forhøjede værdier af e-coli har intet med det varme vejr at gøre. Tværtimod dør e-coli relativt hurtigt, når de bliver udsat fra UV-bestråling fra solen, oplyser Karina Pihl Buch.

Hvis man under badning kommer til at sluge vand med høje koncentrationer af colibakterier, kan man få kvalme, mavepine og dårlig mave.

– Hvis man bliver syg efter at have været ude at bade, skal man tage kontakt til sin læge, siger Karina Pihl Buch.

Kolding Kommune har rutinemæssigt fået taget omprøver af badevandet ved de berørte badestrande. Resultaterne ventes i løbet af nogle dage.

– Vi skal nok melde ud, lige så snart badevandskvaliteten er i orden igen, siger Karina Pihl Buch.

Kilde: Kolding Kommune