En lille flok små, sorte køer skal fremover hjælpe med at pleje udsigtspunktet Sortebjerg sydvest for Lunderskov. Køerne er ejet af en gruppe lokale familier, som er gået sammen i et nyoprettet kogræsserlaug.

Kolding Kommune havde sammen med kogræsserlauget forleden inviteret beboerne fra lokalområdet til kaffe og sandwich på toppen af Sortebjerg. Her blev der fortalt mere om, hvorfor og hvordan køerne skal pleje naturen i området.

– Vi vil gerne bevare udsigten oppe fra Sortebjerg og den åbne natur, som findes i området, fortalte formanden for Miljøudvalget, Eea Haldan Vestergaard, der sammen med formanden for Teknikudvalget, Knud Erik Langhoff, var mødt op for at indvie projektet.

Selvom der nu er kommet køer på Sortebjerg, er der stadig gode muligheder for at gå tur i området.

Toppen af Sortebjerg er holdt uden for indhegningen. Her har Kommunen sat ekstra borde og bænke op for at skabe bedre muligheder for ophold. Der er desuden ryddet en trampesti rundt om hegningen, så man kan gå tur uden at skulle ind til køerne, og der er sat klaplåger i hegnet, så man også kan gå ind til køerne.