Det er den franske film Om Guder og Mænd, der kan ses i Kino efter Skærtorsdags gudstjeneste.

Påsken står for døren og traditionen tro, markerer Vamdrup kirke Skærtorsdag med en fest i tre sektioner. Først en gudstjeneste i kirken, der efterfølges af fællesspisning for at markere Jesu sidste nadver og til sidst en filmfremvisning. Og i år er der et nyt tiltag på plakaten; filmen vises nemlig for første gang hos Vamdrup Kino.

-Det er jo en af de sørgeligste dage i kirkelig sammenhæng, fordi vi ved at Jesus skal dø lige om lidt. Derfor er det også altid en balancegang at vælge film, for den må ikke være for sjov, men den skal heller ikke være alt for trist og dyster, fortæller præst Marie König, der har ladet sig hjælpe af Gunnar Hørlyck fra Kino til at vælge dette års film.

Munke i Algeriet

I år vises den franske film ”Om Guder og Mænd”, der handler om otte franske munke på et kloster i Algeriet. Munkene lever side om side med de muslimske borgere, indtil der udbryder borgerkrig i landet. Konflikten tvinger munkene til at tage stilling til om de skal stikke halen mellem benene eller blive og kæmpe for det, de tror på.

-Vi glæder os til at skulle se filmen i Kino og til at komme ud af vores vante rammer i kirkehuset. Vi håber da også, at vi måske kan tiltrække nogle andre til arrangementet end dem, der plejer at komme i kirken.

Arrangementet finder sted Skærtorsdag den 18. april og starter med gudstjeneste ved præst Marie König i Vamdrup Kirke klokken 16.00.

Det koster 150 kroner at deltage i arrangementet. Prisen inkluderer spisning og filmfremvisning. Tilmelding skal ske til bus@km.dk senest søndag den 14. april.