I Jels er sommertid lig med vikingetid. Den første weekend i juli er der både premiere på årets vikingespil og der afholdes vikingemarked i Vikingebyen ved Jels Nedersø. Til vikingemarkedet kommer der 140 vikinger med deres telte og boder, de kommer fordi, de ønsker at være med til at skabe den gode stemning på ”Danmarks hyggeligste vikingemarked”.

Vikingerne kommer fra både indland og udland, og de har alle deres forskellige håndværk og varer med. Derfor kan gæsterne opleve og høre om rigtig mange forskellige vikingehåndværk rundt om på markedspladsen. Det er kendetegnende for vikingerne, at de elsker at fortælle om deres hobby – både om deres håndværk og om vikingernes historie. Formanden for Vikingegruppen Iarlsae, Janus Lynggaard fortæller, at der ved tilmelding til markedet bliver lagt vægt på, at vikingerne kommer med varer de selv har fremstillet – for det giver bare en endnu bedre historie at fortælle gæsterne, og det kan vi godt lide!

– Målet med vikingemarkedet er, at få sat fokus på Jels her lige i begyndelsen af juli. Det er vigtigt både for os og for vikingespillet siger Janus videre.

Rundt på vikingemarkedet vil det være muligt, at stille både den lille og den store sult og der vil være rigeligt af både sødt og stærkt at fugte en forhåbentlig sommervarm og tør hals med.

For vikingegruppen Iarlsae er det vigtigt, at de vikinger, der kommer til markedet føler sig godt behandlet. Janus er helt sikker på, det giver et hyggeligt marked både for vikingerne og især for de gæster, der har lyst at tage tidsrejsen 1000 år tilbage til et sommermarked ved stormandsgården.

Lørdag åbner markedet kl. 12 og holder åbent indtil vikingespillets Valhal åbner for spisende gæster kl. 18.

– Om søndagen, hvor vikingespillet har en eftermiddagsforestilling, begynder vi lidt tidligere – kl. 10 og lukker når forestillingen går i gang kl. 16 slutter formand Janus Lynggaard af.