D. 21. november er der kommunal- og regionsrådsvalg i Danmark. Flere kandidater har bopæl i Vamdrup, og de får på skift mulighed for at præsentere sig selv for læserne.

Her kan du møde Poul Erik Jensen. Han stiller op for Socialdemokratiet.

 

Fortæl os lidt om dig selv. Hvem er du (også når du ikke er politiker), hvad er din baggrund, og hvorfor valgte du i sin tid at gå ind i politik?

Jeg kommer fra et lille husmandssted ved Brædstrup. Et godt og trygt hjem, hvor vi lærte at hjælpe hinanden. Intet kommer af sig selv. Jeg havde en afstikker til København, hvor jeg arbejdede hos Simon Spies. Siden på journalisthøjskole i Århus, hvor jeg samtidig havde rengøringsjob.

Da jeg var færdiguddannet i 1979 flyttede min kone og jeg til Vamdrup, hvor jeg fik arbejde. Siden 1990 har jeg været i DR, hvor jeg nu er ansat på P4 Trafik. Jeg ville gerne være med til at sikre, at Vamdrup fortsat kan være et godt aktiv, både med boligudbygning og industri. Og samtidig skal vi selvfølgelig sørge for en god børnepasning, gode skoler og tage hånd om vores ældre og handicappede.

 

Hvad er dine mærkesager i forbindelse med kommunalvalget?

Vamdrup er på vej til at havne i en blindgyde, når det gælder boligudbygning. Derfor skal kommunen være med til at sætte skub i udviklingen med et nyt attraktivt boligområde. Det samme i Ødis ved søen.

Derudover skal vi kunne tilbyde erhvervsjord ud til Koldingvej. Og ikke mindst skal rammerne være i orden, så vi kan fastholde et godt butiksudbud . Derfor er det så vigtigt at få Davidsen på plads med ny trælast og byggemarked på Bavnevej.

Vamdrup – hvordan ser du byen nu og i fremtiden, og gøres der i dag nok politisk for vores lokalområde?

Vamdrup er en stærk stationsby – og den position skal fastholdes. Men intet kommer af sig selv, så der skal presses på i byrådet for at få mere udvikling i Vamdrup.

Også vigtigt, at der er grøde i Ødis, Ødis-Bramdrup, Fovslet og Skanderup/Hjarup, så vi kan sikre fortsat eksistensgrundlag for Ødis Skole og Forbundsskolen.