D. 21. november er der kommunal- og regionsrådsvalg i Danmark. Flere kandidater har bopæl i Vamdrup, og de får på skift mulighed for at præsentere sig selv for læserne.
Her kan du møde Daniel Klestrup Bjærge, som stiller op for De Konservative.

Fortæl os lidt om dig selv. Hvem er du (også når du ikke er politiker), hvad er din baggrund, og hvorfor valgte du i sin tid at gå ind i politik?

Oprindeligt er jeg fra Hobro og flyttede til Ødis Bramdrup i 2008. Det har jeg bestemt ikke fortrudt. Jeg blev gift i 2011 med Carina, som er selvstændig sadelmager og siden er Alma og Ditlev kommet til. Jeg arbejder som menighedskoordinator ved Tyrstrup kirke i Christiansfeld.

Hvad er dine mærkesager i forbindelse med kommunalvalget?

– Det skal være attraktivt at bo på landet – herunder Vamdrup.
– Bedre infrastruktur – specielt i yderområderne
– Endnu bedre vilkår for børnene i institutionerne og skolerne, herunder vil jeg åbne for muligheden for modulordning og fleksible åbningstider, der tilpasses familiens behov.
– Det skal være godt at være frivillig i en af vores mange foreninger og jeg vil arbejde på endnu bedre vilkår for foreningernes trivsel i kommunen.

– Kommunen rummer store skatte af kulturhistorisk værdi og dem vil jeg have øget fokus på.

Vamdrup – hvordan ser du byen nu og i fremtiden, og gøres der i dag nok politisk for vores lokalområde?

Da jeg kom til Vamdrup i 2008 blev jeg overrasket; her var fire supermarkeder, banker, apotek, station, isenkræmmer, sko og tøj til ham, hende og børnene. Nu er der ikke nær så meget tilbage og det generer mig når “noget” afvikles.

Vi får ikke nogen til at flytte herud, hvis der fx. ingen indkøbsmuligheder er. Bliver jeg valgt i byrådet vil jeg have stor fokus på de erhvervsdrivendes trivsel og muligheder. Vi har alle et ansvar for at gøre en indsats for at bevare lokalsamfundet.