Tandemcyklister fra det det kommunale projekt 60+Frisk var med til at indvie den nye cykelsti mellem Taps og Vonsild.

Pressemeddelelse
Lørdag formiddag åbnede borgmester Jørn Pedersen og Jakob Ville, formand for Teknik- og Klimaudvalget officielt den nye cykelsti mellem Taps og Vonsild som sidste etape af supercykelruten mellem Kolding og Christiansfeld.

Masser af morgenfriske cyklister var mødt frem trods det massive regnvejr og benyttede muligheden for at prøvekøre den 5,6 km lange strækning. For dem, der ikke havde lyst til at cykle, var der ruter til løbe- og vandreture i Taps-området.

Med til at prøvekøre den nye cykelsti var også tandemcyklister fra det det kommunale projekt 60+Frisk, hvor svagtseende og andre med et handicap kan komme ud at cykle. Cykling Uden Alder var også med, ligesom de såkaldte TUK’ere, eldrevne overdækkede scootere, også kørte på strækningen.

Længe ventet
Den nye cykelsti mellem Taps og Vonsild har været længe ventet og længe undervejs, da arbejdet har været ramt af en række forsinkelser og strækningen har ikke haft nogen nem fødsel. Bl.a. har det usædvanlige vejr med hård vinter helt indtil april og dernæst masser af regn gjort det svært for entreprenøren at arbejde i den tunge lerjord, som kendetegner området. Men nu er den færdig og har allerede bragt glæde til en masse. Til foråret 2019 kommer der slidlag på som den sidste finish.

Del af en supercykelrute
Cykelstien mellem Taps og Vonsild er den ene del af to nyanlagte strækninger i forbindelse med den samlede supercykelrute mellem Kolding og Christiansfeld. Den anden del, det nordligste stykke af Haderslevvej i Kolding ned mod midtbyen, stod færdig allerede i oktober 2017. Som supercykelrute bliver strækningen udstyret med cykelpumper, fodhvilere samt parkeringsmuligheder undervejs, ligesom den også bliver skiltet og afmærket hele vejen som en supercykelrute. Alt dette sker i løbet af efteråret 2018.