Skip to content
Vores Hus Vamdrup
Startskuddet for Vores Hus i Vamdrup lyder efter nytår

Der er glæde, lettelse og taknemmelighed hos samarbejdspartnerne Vamdrup Kino, Vamdrup Bibliotek og Kolding Kommune. Parterne kan nemlig nu meddele at byggeriet af kulturhuset Vores Hus starter d. 2. januar 2023.

Efter tidsplanen vil Vores Hus stå færdigt i oktober 2023 og med indvielse i slutningen af året.

Projektet Vores Hus bliver til virkelighed på baggrund af et stort arbejde fra frivillige fra Vamdrup Kino, biblioteksmedarbejdere og ikke mindst velvilje fra det lokale erhvervsliv og øvrige sponsorer.

Bent O. Jørgensens fond, som står bag virksomheden Dansk Autologik, havde i første omgang ydet en generøs donation på 5,7 mio. kr. Men da projektet måtte annullere den første licitation pga. stigende priser på byggeri, forhøjede fonden donationen med yderligere 2.5 mio. kr.

Jens Holms Biblioteksfond, der i første omgang havde doneret 600.000 kr. forhøjede donationen med 3 mio. kr. Den lokale virksomhed Isover støtter projektet ved at levere isoleringsmateriale til byggeriet.

Vores Hus kommer til at rumme biograf, mulitisal, bibliotek, foyer og mødelokaler og Vamdrup Kino og Vamdrup Bibliotek bliver de to primære aktører i huset. Men planen er, at Vores Hus skal være et samlingspunkt og en base for de mange foreninger, der er i byen.

Formand for Vamdrup Kino Majbrit Petersen glæder sig over, at der nu er sat startdato for byggeprocessen.

– Der har været nogle bump og skuffelser undervejs, ingen tvivl om det. Senest med annulleringen af licitationen først på året på grund af de stigende priser i byggebranchen. Men det lykkedes alligevel at samle de ekstra midler byggeriet kostede og i dag, hvor kontrakten med entreprenøren er underskrevet af alle parter, er en glædens dag, hvor vi ser fremad, fortæller Majbrit Petersen.

Ud over nogle mindre justeringer bliver Vores Hus realiseret som planlagt – inklusiv et ekstra kælderrum, og byggeriet får alle de funktioner, der har været skitseret i det oprindelige projekt.

– Vores Hus i Vamdrup er et fantastisk projekt, som uden tvivl får en stor betydning for Vamdrup. Kulturhuset kan blive en kraftig katalysator for at styrke sammenholdet og for nye fællesskaber i byen. Der er et stort lokalt engagement, og jeg vil gerne takke både Bent O. Jørgensen fond og Jens Holms biblioteksfond for at understøtte dette, fortæller formand for Kulturudvalget Eva Kjer Hansen.

Fakta om byggeriet

 Projektbeskrivelse: Vores Hus er baseret på et samarbejde mellem Kolding Kommune og Vamdrup Kino og er støttet af Jens Holms Biblioteksfond og Bent O. Jørgensens fond. Også Vamdrup Kino og Kolding Kommune har bidraget til den samlede byggesum. 

Beliggenhed: Kinovej 1, 6580 Vamdrup 

Projektsum: 20,2 mio. kr. 

Byggeperiode: Januar 2023 til oktober 2023 

Hovedentreprenør: Adsbøll Renovering A/S 

Totalrådgiver: Mejeriet A/S 

kino
vores-hus-22
vores-hus-15
vores-hus-12
vores-hus-5