Rudolf Larsen

Rudolf Larsen fejrer jubilæum i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler

Selvom Rudolf Larsen 1. august 2018 runder hjørnet, hvor han i to årtier har været konsulent i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS), så indrømmer han gerne, at han stadig er lidt af et legebarn. Og derfor passer det ham strålende, at han er den, der står for udlejning af legeudstyr.

Ti måneder om året, fra marts til oktober, er Rudolf på farten med Evigglad, der er DFS’ “Club Cool på hjul”. Mange i området vil have set den store vogn, der er synlig fra landevejen. Evigglad er et projekt, der kommer ud med bl.a. hoppeborge, trylleri og bibelhistorier, dels for at gøre opmærksom på en eksisterende kirke- eller børneklub, dels for at hjælpe med opstart af nye klubber.
– Det giver masser af positiv respons fra lokale, når vi kommer ud og sætter gang i en sjov dag for børnene, fortæller Rudolf, der er tilknyttet DFS-kredsene Sønderjylland og Lunderskov.

Rudolf ønsker egentlig ikke så meget opmærksomhed omkring ham selv.
– Det vigtigste for mig er at pege på Jesus. Jeg skal ikke være i centrum, det skal han, siger Rudolf. Det er rigtig stort for mig at se børn blive fanget af en bibelhistorie. Når jeg kan se, at de ser et glimt af hvem Gud er, så føler jeg, at jeg har gjort mit arbejde godt, fastslår han.

Fra 2018 er der kommet en stor hoppekirke med i porteføljen af udstyr, som klubber og kirker kan leje. At holde styr på hoppeborge, biler og udlejning kræver et overblik, som Rudolf bl.a. har fra syv års erfaring som værkfører.

Rudolf er gift med Elin, og de har fire børn sammen, som alle er fløjet fra gården i Agerskov. I fritiden holder han af at køre motorcykel og være i værkstedet for at få gamle ting til at fungere igen på skøre og sjove måder. Lige fra gamle traktorer og til små stykker mekanik.

I selskab med Rudolf er man sikker på et godt grin, for humor og skæve vinkler er kendetegnende for ham. Det mærker de bl.a. til familieaftener i missionshuse, hvor han formår at samle hele familien til i fællesskab at lave sjove ting med udgangspunkt i at ville fortælle en pointe fra en bibelhistorie.

– Jeg kan lide at holde familieaftener, fordi det er en god måde at samle hele familien på, understreger konsulenten. Han har kontakt med cirka 30 klubber og nyder at komme på besøg og møde ledere og børn. Rudolf nyder også at være tæt på børnene, formidle og skabe gode relationer på mange af Søndagsskolernes lejre.
– Det bedste jeg ved, er at gøre børn glade og fortælle dem om Jesus.