Harte

Pressemeddelelse
Harteværket ved Kolding byder på masser af spændende sommerferieaktiviteter, og som noget nyt har oplevelsescentret i det gamle vandkraftværk i år åbent alle ugens dage kl. 10-16 i højsæsonen.

– Sidste år skulle vi lige pejle os ind på interessen. Den har været over al forventning, så i år holder vi åbent alle ugens dage i højsæsonen til glæde for både turister og kommunens borgere, fortæller Cecilie Røner, projektchef ved Harteværket.

Oplev når turbinen arbejder
Ud over udvidet åbningstid byder Harteværket på flere nye aktiviteter. F.eks. tændes der fast for en af vandkraftværkets enorme turbiner to gange om ugen – tirsdag og torsdag, kl. 11 – så gæsterne ved selvsyn kan se, høre og mærke de enorme kræfter, som er involveret, når vand omdannes til strøm.

– Det helt unikke ved Harteværket Oplevelsescenter er, at vandkraftværket stadig er i brug. Vores gæster har jævnligt spurgt til, hvornår turbinerne går i gang. Det har vi ikke hidtil kunne sige, men nu opfylder vi et stort ønske, som vil gøre det endnu mere spændende at besøge Harteværket, oplyser Cecilie Røner.

Bliv lysagent
Et anden ny aktivitet er, at alle børn, der løser entré til Harteværket, kan blive lysagent for Værket. Agenterne skal ved at løse forskellige opgaver finde ud af, hvorfor gadelyset er forsvundet i Kolding.

– Harteværkets filosofi er, at man skal lege sig til viden om vand, energi og bevægelse, og jeg er sikker på, at børnene både har haft det sjovt og er blevet klogere, når de har løst gåden om det forsvundne lys, fortæller Cecilie Røner.

Klog på vand, energi og bevægelse kan man også blive på Harteværkets vandlegeplads, som tegner til at blive et hit i den varme sommer. Legeplads har tilbud til både de mindre og de større børn. Et godt råd: Tag skiftetøj med for en sikkerheds skyld.

Tag på kanotur

Fra Harteværket kan man leje både kano og kajak til en sejltur på Kolding Å.

– Man kan f.eks. sejle en tur til Påby Enge og gøre stop ved udsigtsplatformen eller ro helt ind til Kolding midtby og spise frokost, før man vender tilbage til Harteværket. Vil man være sikker på at få en kano, er det en god idé at booke på forhånd via vores hjemmeside, fortæller Cecilie Røner.

Nyd den smukke natur
Harteværket ligger i et meget naturskønt område. Fra Værket går flere ruter ud i naturen. Den mest kendte er Hartesløjfen på godt 15 km, som kan deles op i mindre bidder. Et populært udflugtsmål er f.eks. Ferup Sø, hvor der er både legeplads, trækfærge og shelters.

Læs mere
Læs mere om Harteværket Oplevelsescenter og dets attraktioner på https://hartevaerket.dk/da/.