Dortes Dagpleje og Liselottes Dagpleje – begge fra Hjarup – har været til dagplejedag med en masse glade børn. Vi har modtaget denne hilsen fra de to private dagplejere.

Med festligt pyntede barnevogne gik børn og private dagplejere, fra Hjarup, tur gennem byen, for at fejre dagplejedagen. Vi valgte i år at slå dagen sammen med temaugen “Hej skal vi tumle”, som er udviklet af Børneulykkesfonden, FOA, DGI og bObles, med det formål at få mere bevægelse ind i hverdagen i eksempelvis dagplejen.

I ugen op til har vi i hver vores dagpleje haft aktiviteter der satte kroppen i bevægelse. Lige fra en tur på byens legeplads, hvor der blev vippet, gynget, kravlet op og rutsjet ned og ikke mindst hoppet på hoppepuden. Vi har danset og fanget sæbebobler til børnerock. Og efter en god gang regnvejr var det oplagt at tage på vandpyttetur og teste regntøjet og gummistøvlerne.

Der blev hoppet til den store guldmedalje med store smil og høj latter. Selv de yngste i barnevognen grinede med.

Dagplejedagen blev holdt i Mejeri-haven i Hjarup. Vi havde forberedt en forhindringsbane med mange små aktiviteter. Der skulle kravles gennem tunnel, gåes på line, balanceres på små bObles figurer, kastes ærteposer i spand, slåes kolbøtter osv. En legeplads for alle aldre. I første omgang blev legen styret af os voksne, hvor hvert enkelt barn fik en tur gennem banen, herefter stod den på fri leg.

Hvert barn modtog et fint diplom for aktiv deltagelse i “Hej skal vi tumle”.
En fantastisk formiddag fyldt med leg og bevægelse blev sluttet af med madpakkehygge i skyggen under træerne inden det blev tid til en velfortjent middagslur.