Pressemeddelelse af Business Kolding

Efter at have sat skub i iværksætteriet gennem de sidste 2½ år, lukker Erhvervshus Vamdrup ned pr. 1. oktober i år. Men aktiviteterne i Vamdrup fortsætter.

Dansk Autologiks enorme succes har skabt behov for mere plads. Derfor har Business Kolding besluttet at lukke erhvervshuset i Vamdrup på Koldingvej 10, så Dansk Autologik kan fortsætte sin ekspansion.

Da Business Kolding for snart tre år siden lavede en aftale med Dansk Autologik om at leje deres lokaler til et lokalt erhvervshus, var det fordi man så et behov for at være tættere på de lokale virksomheder, og samtidig for at kunne tilbyde iværksætterne et sted at udvikle sig.

– Lukningen af erhvervshuset falder fint sammen med, at vi skal videreudvikle vores satsning på Vamdrup. Erhvervshuset har spillet sin rolle nu, siger Tanja Marek, der samtidig med opstart af Erhvervshus Vamdrup blev ansat som erhvervskoordinator i Vamdrup.

Der er nu etableret en gruppe i Vamdrup bestående af erhvervsfolk og repræsentanter fra Business Kolding, handelslivet, Vamdrup Byforum, idrætslivet og andre, der har interesse i at udvikle Vamdrup. Den gruppe vil fortsætte, så Business Kolding er helt tæt på, hvad der sker i Vamdrup, forklarer Morten Bjørn Hansen, adm. direktør i Business Kolding.

– Vi vil fortsat have stor fokus på Vamdrups virksomheder, så vi kan reagere hurtigt, når der er brug for det. Vi skal kende virksomhederne. Præcis som tilfældet var, da Noerlak brændte, og vi hurtigt fik hjulpet virksomheden i nye lokaler, siger Morten Bjørn Hansen.

Samtidig ser Business Kolding fortsat Vamdrup som et helt centralt sted for udvikling af entreprenørskab og iværksætterlysten, hvilket samarbejdet med Vamdrup skole understreger.

– Der er netop indgået en aftale med Vamdrup Skole om at gøre den til foregangsskole i Kolding Kommune, for alt hvad der vedrører entreprenørskab, iværksætteri og foretagsomhed. Her vil Business Kolding have en fremtrædende rolle, i forhold til at skabe kontakter mellem skolen og det lokale erhvervsliv, så foretagsomhed bliver en del af den daglige undervisning. Det foregår i samarbejde med Børne- og Uddannelsesforvaltningen som en del af deres arbejde med Fremtidens Skole, siger Tanja Marek.

Ønsker man som virksomhed, at komme endnu tættere på den lokale erhvervsservice, er der mulighed for at melde sig ind i Foreningen Business Kolding. Foreningen arbejder for at fremme erhvervsudviklingen i Kolding Kommune og for at skabe stærke relationer mellem virksomhederne og afholder hvert år en lang række arrangementer med forskelligt indhold.