Ford A Klubbens Jubilæumsfest

Festligt jubilæum
Af Ejvind Greve og Knud Gaarn-Larsen
Klubbens 60-års jubilæum er blevet fejret med maner. Først havde man fødselsdagsturen til Vesterhavet i juli. En kopi af første tur for 60 år siden. Siden blev der holdt en jubilæumsfest på Hotel Skibelund Krat.
Mørke skyer
Skyerne hang lidt truende over Vamdrup, da de første Ford A’er ankom til pladsen foran Arena Syd i Vamdrup kl. 9. I løbet af den næste halve time, var der mødt 20 biler op. Vi gik i gang med morgenmaden i cafeteriet. Næstformand Asbjørn bød velkommen til alle, og informerede om dagens program.
Efter morgenmaden stod Marianne, og tog et billede af hver enkelt bil, da vi kørte ud. Billederne blev printet ud, og lå senere klar til hvert enkelt køretøj ved frokosten. Det regnede lidt, da vi fortsatte mod Kolding, og efter Hjarup kørte mod Vonsild og videre til Skamlingsbanken. Det var i mellemtiden blevet fint vejr, så man kunne nyde udsigten, inden vi skulle besvare nogle spørgsmål, til dagens konkurrence. Turen gik videre over Hejlsminde, og langs Noret til Christiansfeld, hvor vi kørte gennem den smukt restaurerede midtby. I samlet flok ankom vi til Jels omkring kl. 13, Her skulle vi danne tallet 60 med bilerne, og samtidig fotograferes fra en drone.
Smørrebrød
Efter fotograferingen var der frokost i ”Foreningens hus”, der ligger smult ned til Jels sø, med søbadet som nærmeste nabo. Det var arrangeret sådan, at Forderne kunne få lov at parkere på plænen mellem hus og sø. Det var et flot skue.
Inde i huset havde vores dygtige hjælpere Kamilla, Søren og Marianne lavet kaffe, og gjort klar med smørrebrød, øl og vand. Også her bredte der sig hurtigt en god stemning, så det var svært at få ørenlyd. Mange anekdoter og hyggelige bemærkninger skal byttes, når så mange Ford A folk samles.
Egentligt var det meningen at hele flokken, skulle have været ud på en lille tur før kaffen, men da Asbjørn tog ordet, og aflyste den lille tur, var der bestemt ingen sure miner at spore. I stedet var der arrangeret nogle konkurrencer, der talt med i det store spil, om at blive kåret som dagens vinder.
Støvlekast
I dagens Danmark skal man lave opgaver, der ikke findes svar på på internettet, for det er lidt for let at google det på telefonen. Også den udfordring havde arrangørerne klaret i fin stil. Nogle af opgaverne var i stil med: Hvor mange skiver kan du få af et helt rugbrød? Det rigtige svar er en skive, for så er rugbrødet jo ikke helt længere. Støvlekast gik rent ind. Man skal stå med spredte ben, og kaste en støvle mellem benene, og bøje sig så langt forover, at støvlen lander foran kasteren. Prøv det! Det er altså ikke så let, som man skulle tro, men det så morsomt ud!
Mod Hotel Skibelund Krat
Efter kaffen blev kursen sat mod Hotel Skibelund Krat. Igen havde arrangørerne været dygtige/heldige i deres valg, for det var et herligt sted nær Vejen, hvor bilerne kunne stå ugenert på plænen ved hotellet, og der manglede bestemt ikke noget inde i hotellet. Et flot sted, som man kunne betale sig fra.
Middagen
Er der to ting man kan kende Vamdrup Ford A Klub på, så er det for det første, at der skal være plads til alle. Nye som gamle. Unge som gamle, og den anden ting er, at maden skal være i orden. Man kunne sikkert fremhæve mange andre ting, men de to grundlæggende ting var taget med, og oven i det var lagt vin ad libitum – et rigtigt godt mærke!
Der blev sunget og holdet taler, som det sig hør og bør, og vor formand gennem 35 år fik overrakt et æresbevis, og en buket til Lene. Endnu et godt initiativ fra arrangørerne, jo arrangørerne skal
virkeligt have ros for deres store indsats.
Vindere
Der var gevinster til alle deltagerne, men der var lidt ekstra til dagens vinder? Ingen fik resten af dagen lov til at glemme, hvem den heldige vinder var!
Natmad
Der blev spist, drukket, danset og snakket, og da vi var kommet ind i næste døgn blev der disket op med lækker natmad. Det var måske ikke fordi man trængte så hårdt, men der blev alligevel taget godt fra, inden man gik til ro oven på en dejlig dag.
Morgenmad
Det er den rene luksus, efter sådan en aften at kunne vralte hen på sit værelse, og få en god nats søvn, og så næste morgen stå op frisk og glad og fortsætte der hvor man slap aftenen før – ved et veldækket bord. Folk var ikke så højrøstede dagen efter – hørelsen må være blevet bedre i løbet af natten!!
Det var en god måde at samles på, og få sagt farvel og tak for denne gang til hinanden.